Der er rigtig mange dufte, der vækker sanserne i køkkenet, når madlavningen er i gang. En af de rigtig gode dufte, er den man ofte forbinder med at lave småkager. Der er intet, der slår duften af hjemmebag. Tænk, at kunne tage sine børn med i køkkenet, og vise dem glæden ved madlavning. At man selv kan trylle alverdens lækre retter frem. Når julen banker på døren, er det typisk for os danskere, at mange gerne vil bage småkager. Vaniljekranse er en af de slags småkager, som stadig er populært at bage samt spise. De smager så skønt af den aromatiske vanilje, og er så sprøde og lækre. Lige til at sætte tænderne i, og gerne før de er helt kølet af. En vaniljekrans kan bages på en række forskellige måder. Når man har lavet dejen, køres den typisk gennem en kødhakker eller vaniljekransemaskine. Derefter formes vaniljekransene. Har man ikke lige en kødhakker, kan man også lave en dej til vaniljekranse på en anden måde. Der findes opskrifter, hvor man kan lave en sprøjtevenlig dej, der kan komme i sprøjtepose, når vaniljekranse skal laves på bagepladen.
Lav luftige og lækre vaniljekranse
Så næste gang man gerne vil bage kan man lige tjekke vaniljekranse hos Valsemøllen. Der er nogle meget brugbare opskrifter på vaniljekranse, så man er fri for at købe dem færdigt. Når vaniljekransene er kølet af, kan de holde sig længe i en kagedåse. Hvis man kan lade være med at putte fingrene i kagedåsen.
Det er muligt at købe Valsemøllens kagemel, der er specielt god til at bage småkager og dermed vaniljekranse. Melet er lavet af dansk vinterhvede, og har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel. Det er med til at gøre bagværket ekstra luftigt og saftigt.
Gå i køkkenet og kom i gang med småkagerne. Det er vel altid lidt jul, uanset årstiden. Så er der altid basis for at bage småkager, og der er sikkert nogle, der gerne vil smage de lækre vaniljekranse.