Hotdoggens historie

Hotdoggen er en kogt pølse, der traditionelt grilles eller dampes og serveres i en skiveskåret bolle som en sandwich. Hotdogs er populære i hele verden og er især udbredt i USA, hvor de betragtes som en nationalret.

Man kender ikke den nøjagtige oprindelse af hotdoggen, men man mener, at den stammer fra Tyskland. Den første registrerede brug af udtrykket “hotdog” var i 1892, hvor det blev brugt om pølser med gravhunde, der blev solgt på en gadekærre i New York City.

Hotdogs er en evig favorit til baseballkampe, grillfester og picnics. Og det er ikke så underligt – disse lækre små bidder er fyldt med smag og nemme at spise på farten. Men har du nogensinde tænkt over, hvad der præcist indgår i en hotdog? De fleste hotdogs er lavet af okse- eller svinekød, selv om hotdogs med kylling og kalkun bliver mere og mere populære. Kødet hakkes og blandes med fedt, salt og krydderier som f.eks. hvidløg, løg og paprika. Denne blanding lægges derefter i en tarm (som regel lavet af lammetarm) og koges. Resultatet er en lækker spise, som kan nydes på en almindelig måde eller med dine yndlingskrydderier. Så næste gang du er i boldbanen eller tænder op i grillen, må du ikke glemme at tage nogle hotdogs med – de vil helt sikkert blive et hit!

admin

admin

Top